1. Korištenje i izmjene

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje CATV Elektronik Webshop Internet prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene antene.com.
Usluge CATV Elektronik Webshop Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.antene.com, dalje u tekstu CATV Elektronik Webshop.

Web stranice kao i ostale usluge CATV Elektronik Webshopa (kupnja putem CATV Elektronik Webshopa uz dostavu putem DPD kurirske službe) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima.

Korištenjem CATV Elektronik Webshopa obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. Ako se ne slažete s Općim uvjetima i pravilima korištenja CATV Elektronik Webshopa, molimo Vas nemojte koristiti web stranice CATV Elektronik Webshop.

Opći uvjeti i pravila CATV Elektronik Webshopa podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja CATV Elektronik Webshopa trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama CATV Elektronik Webshop. Ako web stranice CATV Elektronik Webshop nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima korištenja CATV Elektronik Webshopa. CATV Elektronik d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem CATV Elektronik Webshopa definirani su kroz sljedeće etape:

  1. Naručivanje putem obrasca
  2. Plaćanje
  3. Otprema (dostava)
  4. Preuzimanje
  5. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto CATV Elektronik Webshop. CATV Elektronik d.o.o. putem CATV Elektronik Webshopa omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi na web stranici.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke CATV Elektronik d.o.o., Ježdovečka 1e, 10250 Lučko, posredstvom CATV Elektronik Webshop Internet prodavaonice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja se registrira na stranice CATV Elektronik Webshopa te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke.
CATV Elektronik d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

2.1. Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Ispunjavanjem obrasca odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe ispuni cijeli obrazac i klikne “Naruči”.

Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane CATV Elektronik Webshopa. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li ste ispravno ispunili obrazac na stranici CATV Elektronik Webshop te ponovite proces naručivanja.

CATV Elektronik d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama CATV Elektronik Webshop prodavaonice iz koje se dostavlja na kućnu adresu. Ukoliko CATV Elektronik d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na CATV Elektronik Webshop Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

CATV Elektronik d.o.o. će nastojati na web stranicama CATV Elektronik Webshop objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti CATV Elektronik d.o.o. jednim od ponuđenih načina plaćanja navedenim na stranicama CATV Elektronik Webshopa (pouzećem ili uplatom na žiro račun otvoren kod Zagrebačka banka d.d.: IBAN: HR9423600001101397982).

Dostava na kućnu adresu besplatna je za iznose veće od 300,00kn, a za iznose do 299,99kn naplaćuje se 30,00kn (PDV uključen).

2.4. Otprema (dostava) robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.5. Preuzimanje narudžbe

Narudžbe dostavljamo na kućnu adresu kupca putem DPD kurirske službe. Rok za uručenje narudžbi iznosi 3-7 radnih dana od dana narudžbe. U rokove za uručenje ne računaju se:

1. dan prijema narudžbe;
2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;
3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje CATV Elektronik Webshopa;
4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava CATV Elektronik Webshop narudžbi.

Za narudžbe zaprimljene u petak iza 12 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan CATV Elektronik Webshopa.

2.6. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

CATV Elektronik d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

U slučaju reklamacije robe kupac je dužan uputiti reklamaciju CATV Elektronik-u d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. Kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 24 mjeseca od obavljene kupnje.

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
    • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Odgovor na prigovor CATV Elektronik d.o.o. obvezuje se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

3. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu maloprodaja(at)antene.com ili telefon 01 6558 247 radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.
Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Potrošač sukladno čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

4. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom i kupnjom kao gost (bez registracije) na CATV Elektronik Webshop prodavaonici dajem suglasnost da CATV Elektronik d.o.o., prikuplja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.
Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja CATV Elektronik d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda CATV Elektronik d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u CATV Elektronik Webshop prodavaonici.
Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze CATV Elektronik Webshop prodavaonice telefonskim putem ili putem e-maila.
CATV Elektronik Webshop prodavaonica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

5. Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u CATV Elektronik Webshop prodavaonicu biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila maloprodaja(at)antene.com, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, CATV Elektronik d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

6. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža CATV Elektronik Webshop prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. CATV Elektronik d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja web stranica CATV Elektronik Webshopa.

7. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj CATV Elektronik Webshop prodavaonice je zaštićen i CATV Elektronik d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama CATV Elektronik Webshop prodavaonice morate prethodno kontaktirati CATV Elektronik d.o.o. putem e-mail adrese maloprodaja(at)antene.com.

8. Dostupnost CATV Elektronik Webshop prodavaonice

Iako Vam CATV Elektronik nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, CATV Elektronik d.o.o. ne može garantirati da će usluge na CATV Elektronik Webshop prodavaonici odgovarati Vašim potrebama.
Pristup na internetske stranice CATV Elektronik prodavaonice (http://www.antene.com) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

9. Povezane internet stranice

Web stranica CATV Elektronik Webshop prodavaonice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole CATV Elektronik d.o.o., korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga CATV Elektronik d.o.o. nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.
Dio web stranica CATV Elektronik Webshop prodavaonice predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. CATV Elektronik d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

10. Izričita suglasnost za korištenje osobnih podataka

“Sukladno relevantnim zakonskim propisima ovim putem dajem izričitu suglasnost kojom CATV Elektronik Webshop ima pravo prikupljati samo one moje osobne podatke koji su nužni za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obveza; informira me o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito mi omogućuje izbor o upotrebi mojih osobnih podataka, uključujući mogućnost da donesem odluku da li želim ili ne da se moje ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. CATV Elektronik Webshop obvezan je moje osobne podatke strogo čuvati i učiniti ih dostupnim samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici CATV Elektronik Webshopa odgovorni su za ispunjavanje obveza u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka”

CATV ELEKTRONIK

Ježdovečka 1e, Lučko
Tel: 385 1 655 86 00
Email: prodaja@antene.com
OIB: 17437468498
MBS: 080254531